Standardside

Presse + kort cv

LOTTE HORNE.                                                                                                                               

Prisholmvej 62

2500 Valby, Kbh.

tlf.: 36 177040-----20207043

lotte@skuespillerensvaerksted.dk

www.kunst-lotte-horne.dk                                                      C.V.

Født 1943 i Horsens.

Ophold i Paris 1960-61.

Det Kongelige Teaters Elevskole fra 1963 til 1966.

Engageret til Det Kongelige Teater, fra 1966 til 1981,hvor jeg spillede et utal af  roller både i det klassiske og i det moderne repertoire. Derefter free lance: Det Danske Teater, Boldhus Teatret, Folketeatret, Cafe Teatret, Det Ny Teater, Aalborg Teater, Teatret ved Sorte Hest, Betty Nansen Teatret, Odense teater .GladsaxeTeater.                                                          

 Derudover: Film, Radio , TV. og  Undervisning. Videreuddannelse i New York, København og London.  Jeg grundlagde teaterskolen ”Skuespillerens Værksted” i 1999.

Sideløbende med alt dette har jeg produceret 14 teaterforestillinger; hvor jeg enten har spillet med eller har instrueret. - Seks teaterinstruktioner er det indtil videre blevet til bl.a.: "Tre Dødelige Doser" på Amagerscenen ( tre enaktere af Woody Allen, David Mamet og Elaine May). Og "Hævnarie" af Lars Noren – "Køkkenelevatoren" af Harold Pinter – "Og vi skal aldrig skilles" af Jon Fosse, alle tre på Folketeatret.

Stort set har jeg beskæftiget mig med alt inden for mit fag. Siden år 2000 har jeg taget maleriet op igen- Min første udstilling var i Kbh. i Galleri Pialeh på Frederiksberg  i marts 2003.Nogle citater fra anmeldelser.

Margit Larsen (kunstavisen) 2005 galleri Kellum Kbh:”Tegnetalentet er yderst fremtrædende. Humor,gru og alvor blandes i en eventyrlig, bevægelig og mystisk    verden på godt og ondt ”

Christian Jensen (kunstavisen 2005) galleri Deco Ålborg ”Det er  en udstilling med malerier ,der i høj grad er selvstændige. En interessant udstilling.”

Randi Petersen.(kultu Naut 2005) galleri Kellum Kbh.:” Meget af inspirationen henter hun i menneskesjælens sindrige gemmer. Lotte Horne er på flot kurs på vej frem i sin billedkunst!”

  • Leo Tandrup galleri(kunstavisen 2007) Brænderigården  Horsens (citat) ”Med en lang karriere som skuespiller bag sig har Lotte Horne siden 2000 viet sit liv til maleriet.   Hun ønsker , at det skal være stort og skæbnesvangert at være menneske . Livet skal bære frugt. Der er noget   insisterende over Lotte Horne -Beskuerne er vigtige for hende”

  • Lise-Lotte Blom (kunstavisen 2010) ”kunstgalleriet” i Odense : ”Der er noget insisterende og vedkommende ved billedernes udsagn. Billederne virker meget gennemarbejdede. Man fornemmer at der er en mængde fortællinger, der trænger sig på. Fortællinger der bliver systematiserede og sat i balance også af farvernes valg.”

  • Tom Jørgensen kunstavisen 2010 i galleri Kellum Kbh. ”Overalt i lotte Hornes malerier er håbet dog altid til stede. Håbet og den ubændige tro på at livet trods alt er værd at leve. Med deres sprøde poetiske klang og fabulerende indhold er malerierne det bedste bevis på denne påstand, og man må beundre kontinuiteten og sammenhængen i denne store kunstneriske manifestation fra Lotte Hornes side.”

  • Tom Jørgensen kunstavisen -Københavns Rådhus 2013): ”lotte Horne har altid haft et fortællende element i sine grafisk uhyre elegante billeder . Dette gælder såvel   oliemalerierne som akvarellerne. Elskov, kærlighed og samfundskommentarer blander sig på en egen melankolsk måde i hendes billedunivers.” 

  •  Kunstanmelder Tom Jørgensen udtaler bla.a. i ”101 kunstnere 2013”:” Lotte Hornes billeder er gennemsyret af poesi. Af en visuel poesi, der jo mere man betragter dem sætter sig,først på nethinden, siden i erindringen. Det er billeder , man ikke sådan bliver færdig med lige med det samme, men kan vende  tilbage til igen og igen for at opdage nye detaljer og nye historier . Og det er vel en meget god opskrift på god kunst.”

  • Kunstavisen 2017 (af Lise-lotte Blom )
  • Fortællende og drømmende motiverFortællende og drømmende motiver er der også i Lotte Hornes billeder. I sarte farver behandler hun litterære temaer, hvor mennesket er mere eller mindre nøgent. Mennesket ses i tænkte situationer, hvor der synes at være en hovedhandling og flere bihandlinger, jf. maleriet: ”Der findes et liv før døden” (olie og sand på lærred, 80 x 80 cm), hvor handlingen i billedet fremstår som ”a stream of consciousness”, hvor det måske drejer sig om at nå det hele, mens tid er!

  •  Som skuespiller er man en fortæller-og mine er af en poetisk- sart- og ofte melankolsk farve. Mine fortællinger befinder sig på flere planer--- livet –døden - kærligheden-smerten-angsten og glæden-Jeg går ind i lærredet som jeg ville gå ind i en tekst-Jeg maler  ikke realistisk (jeg kan godt )- men jeg befinder mig” som i en slags drøm”- Poesi er mit varemærke –og med  min baggrund som skuespiller har jeg mange liv i sjælen!  : 

 

Lotte Horne.                                                                                                                                  

Prisholmvej 62, 2500 Valby, Kbh.

tlf.: 36 177040 / 20207043

lotte@skuespillerensvaerksted.dk   lottehorne@city.dk                                      

www.kunst-lotte-horne.dk   

 

                                                             Kort C.V.

Født 1943 i Horsens.

Ophold i Paris 1960-61.

Det Kongelige Teaters Elevskole fra 1963 til 1966.

Engageret til Det Kongelige Teater, fra 1966 til 1981. Derefter free lance på de fleste teatre i Danmark plus Film, Radio, TV. Undervisning. Videreuddannelse i New York, København og London. Seks teaterinstruktioner er det indtil videre blevet til, plus fjorten egne teateropsætninger.

 Siden år 2005 har jeg taget maleriet op igen, og blev i løbet af kort tid fast på mange gallerier med gruppe og separatudstillinger.

Har udstillet i utrolig mange gallerier, såvel separat som i grupper – Separat -bl.a. Pialeh - Galleri Kellum -Galleri Claus C-Kbh. - og i Ålborg Galleri Deco -Brænderigården Horsens- Galleri Emmaus etc.

 

---UDSTILLINGER 2019---

PARIS FRANCE -Art ett Miss .Oktober November.- Marais kvarteret.

Nord Italien-Museuo Diocesan conzaga

MANTOVA ARTEXPO. 8/6-16/6.

 "CENSURERET "KLIMAKUNST" FOR NORDEN."26/5-31/8.

Rødemellemvej 4 -¨Skørping rebildcententret.

      Udstillinger 2018:

Galleri Wolfsen Inuit.(G)

Marais kvarteret Paris France -Gallerie Art`et Miss  (3 skridt fra Picassomuseet) (G).

Mange kunstforeninger (S)

-galleri i Kerteminde (S).

Store kunstforeninger i Jylland (S).Den Censurerede Forårsudstilling i "Frederiksborgcenteret-Hillerød"-med censureringen  følger videre udstilling for de censurerede i "Annaborg Hillerød" (2 skridt fra Frederiksborg slot)(G).

Udstillinger i 2017:

(G) SAK Kunstbygning i Svendborg. - (G)Allerød kunst. –

ROM -"International Art Magasin "udgivet november december i Rom -fik en hel farveside med oliebilledet :Mød mig på Cassiopeia: (Fik en Diplom fra kuratoren desangående fra Rom.Italien .)

Allerød Kulturhus Kirkehavegård - (G) Dronninglund kunstcenter.

 Bane Danmark.(S)

Galleri Warrer Møn.(S)

Albertslund Rådhus.(S) Kunstforening Chr. Hansen Roskilde. 

Kunstforening Lederne Kbh.  Kunstforening Terma Kbh.  Kunstforening G4S. Kbh. Kunstforening B og W Man Kbh.

Italien Paris-Har udstillet i "Carrousel du Louvre i Paris" fra d. 20. oktober 2017.

 

Udstillinger i 2016:

(G)Annaborg i Hillerød. –

(G)Galleri Smedjen i Thorshavn på Færøerne.(g)

Å-Galleriet, Frederiksværk. – (s)Pakhusgalleriet, Nykøbing Sjælland.(g)

KOM I---”EUROPEAN ART MUSEUM”-

 Udstillinger i 2015:

 (S) Galleri Glasseriet i København - (S) Galleri Himmerland - (S) Galleri Juel Verland Art i Holbæk. (G) Hotel Andersen Copenhagen ved Galleri Juel Verland Art.

  Udstillinger i 2014:

(S)Helleruplund Galleri – (S)Kunstgalleriet Odense – (G)Bispegården Kalundborg – (S+G) Farum Kulturhus.(s)

Augustiana Galleri Nørballe – (G)Galleria Krabbe Spanien Frigiliana (G)–

(S) Galleri Juel Verland Art Holbæk.

Sponsorerer hvert år billeder til Rotary Frederiksberg ”Kunst i påsken” til børn i Afrika.

Udstillinger i 2013:

(G)Københavns Rådhus. –

(G)Galleri LABR, Roskilde.

– (G)HC. Andersens museum, Odense. -  

Ofte interviewet i TV ang. mine billeder.  ”God Morgen Danmark” etc.

Kunstbogudgivelse. 2013 ”101 Kunstnere” af Tom Jørgensen.

Deltog i en verdensomspændende censureret feministisk udstilling i Birmingham England: (G)ARTicle Gallery, ”The Female Project” kurator Emma Leppington.

  

Medlem af Kunstnerlauget 2013, og Kunstnersammenslutningen af 18. November.

Legat af Solarfonden (kan ikke søges) -Og valgte New York - Ole Lindboe førte os rundt, og gruppen ” New Yorkerne” blev skabt. Vi har rejst rundt i verden -og har også haft udstillinger her i Danmark.

Som skuespiller er man historiefortæller. Det samme opstår når jeg maler. Jeg maler ofte surreelle malerier præget af visuelle overraskelser - og med et fabulerende, drømmende indhold - i et fortryllet univers.

Pressecitater:  

Kunstanmelder Tom Jørgensen udtaler bl.a. i ”101 kunstnere 2013:

”Lotte Hornes billeder er gennemsyret af poesi. Af en visuel poesi, der jo mere man betragter den sætter sig, først på nethinden, siden i erindringen.  Det er billeder, man ikke sådan bliver færdig med lige med det samme, men kan vende tilbage til igen og igen for at opdage nye detaljer og nye historier. - Og det er vel en meget god opskrift på god kunst”.

Som skuespiller er man historiefortæller. Det samme opstår når jeg maler. Jeg maler ofte surreelle malerier præget af visuelle overraskelser - og med et fabulerende, drømmende indhold - i et fortryllet univers.

Jeg maler oftest på lærred og sand -dog også uden sand –

Gouacher på håndlavet papir (alle størrelser) oftest med sølvramme-

Samt naturligvis kultegninger og-

Og vandfarve på håndlavet papir.

Venlig hilsen                                     

LOTTE HORNE.

(jeg ser frem til at høre fra jer-)

 

Priserne er fra ca. 500kr og til 30000 -så alle skulle kunne være med.

SEPARATUDSTILLINGER.   

2015.

Galleri Juel Verland Art -Holbæk –flyttes vider til Copenhagen Hotel *Andersen .

Glasseriet Jenagade 27( maj juni )  

 2014

Helleruplund Kunstforening-

Galleri Juel Verland Art - Holbæk .

2012

Taastrup kulturhus. Kbh.

Galleri Claus C. , København

2011

Galleri Verland, Holbæk.

2010

Kunstgalleriet Odense.

Køge galleriet. Køge.

Galleri Pialeh. Frbg. Kbh.               

Galleri Brænderigården, Horsens.

Svenske Villa, Kbh.  

2009

Galleri Emmaus Ringsted.

Galleri Brænder Holbæk.

2008

Galleri Kellum. Kbh.

2007

Galleri Brænderigården. Horsens

2006

Galleri Deco

2005

Galleri Kellum. Kbh.

 

Vandt førstepris i Stockholm -Art K Stockholm med billedet ” Fremtiden er nær”

Vandt igen nogle måneder senere -Art K Stockholm med billedet ” Marionetdukke”

Fik legat 2016 af Skuespiller foreningen af 1879- 

 

Gruppeudstillinger:

 2017

Sak kunstbygning -gruppen ”Det nøgne menneske” Svendborg

2016

European Art Museum. Frederiksværk. (kunstnere fra hele verden)

Annaborg Hillerød (med Finn Storgaard)(glaskunst Rikke Bruzelius)

Thorshavn Færøerne ( med gruppen New Yorkerne)

Ågalleriet Frederiksværk (+Finn Storgaard)

Pakhusgalleriet Nykøbing Sjælland (gruppen New Yorkerne)

Hanstholm kunstbygning (+Finn Storgaard)

Kunstgalleriet Odense.

2015

Kunst i Påsken Rotary (humanitær bistand til Kenya- )

Galleri Himmerland-

2014

Galleri Gal Frederiksværk

Skagen ny museum –(med New Yorkerne.)

Bispegården Kalundborg-(Med havfruer og frøkner)

Farum kulturhus-(Med havfruer og frøkner)

Galleri Krabbe (Spanien ) (Med New Yorkerne.)

Galleri Nørballe .Augustenborg-Als.(med havfruer og frøkner)

2013

Kbh`s Rådhus .2013 (med havfruer)

Galleri Labr. 2013-Roskilde.(med havfruer)

HC Andersens museum.2013-Odense.(med havfruer)

Udstilling i Birmingham England (kurator Emma Leppington) Article gallery Birmingham 2013-(Konkurrence for kvinder I hele verden -var en af dem der vandt, og havde udstilling i England) -”The Female project” ARTicle gallery (UK) 2013)

2013-Anerkendelse.

 Kunstbogudgivelse. 2013---101 Kunstnere--- (Tom Jørgensen.)

Solarfondens Rejselegat 2013 (NewYork med bla.a Ole Lindboe

2012

Farum kulturhus

2011

Kunstforeninger (hele året)

2010

Galleri Kræmmer Frbg.Kbh.

Fussingø Slot . Randers.

Galleri Jarsbo.  Århus

2009

Galleri Jarsbo  Århus.

Galleri Bastillen  Kbh.

Galleri Brænder  Holbæk.

Galleri Gal  Frederiksværk.

2008

Galleri Kellum  Kbh.

Kunstgalleriet  Odense.

Galleri Uggerby  Lønstrup.

Galleri Bastillen  Kbh.

Galleri Deco Aalborg.

2007

Galleri Kellum  Kbh.

Kunstgalleriet  Odense.

Galleri Uggerby  Lønstrup.

Galleri Deco  Aalborg.

2006

Galleri Kellum  Kbh.

Galleri Uggerby  Uggerby.

Galleri Deco  Aalborg.

2005

Galleri Kellum Kbh.

Galleri Uggerby  Lønstrup.

Galleri Deco  Aalborg.

2004

Galleri Kellum  Kbh.

Galleri Uggerby  Lønstrup.

2003

Galleri Pialeh  Kbh.

Galleri Kellum Kbh.

Den gule gård  Rørvig.

TV-Frederiksberg tv kanal 4-(som sagt debuterede jeg hos galleri Pialeh Frederiksberg ,den anden maler var min kollega Ole.Ernst.-Vores udstilling var i Frederiksberg kanalen 4  -og min udstilling separat  senere var osse i tv 4 kanalen -senere har jeg udstillet hos Pialeh flere gange.Men 1 gang var 2003.

Tv: Frederiksberg tv kanal 4. (03)

Godmorgen Danmark.TV Lorry   (07) 

Television Copenhagen (09) 

Frederiks lokal TV (10)

CV.

Lorca i galleria *Krabbe Frigiliana Spanien ( 2014 Haugen Sørensen x familie -Arne .Dorthe ,Louise og Caroline .

Lotte 06.05.2019 10:42

Jamen det glæder mig meget -Kan fortælle dig at jeg kommer i Rebildcentret censureret sammen med Norge,Svereig, Finland, Grønland Færøerne Island Danmark -

Claes 05.05.2019 20:17

Din kunst siger mig noget.

| Svar

Nyeste kommentarer

08.10 | 11:00

Hej, jeg vil gerne høre om, hvor og hvornår din næste udstilling foregår.

Venlig hilsen

16.02 | 09:01

Hvor kan jeg se dine malerier?

20.11 | 05:57

Hej

19.11 | 23:26

Hej Hans -Kom og se mine billeder -der kommer 2 udstillinger hjem d 30/11 2019- Giv mig din mail og vi kommunikerer der! Skal udstille i Svendborg -2020 i Paris